Aktuel udstilling

Karina Svalgaards keramik

Mette Kølbæk Christensens tegning

Mette Kølbæk Christensens tegning

Om kunstnerne

Karin Svalgaard

Jeg er født i 1959 og bor sammen med min mand Leif i et dejligt landområde som hedder Helligsø – med udsigt over Limfjorden.

I 2014 startede jeg så småt med malerierne, og siden har keramikken også fanget min interesse.

Jeg deltager i kurser på Billedskolen ved Heltborg Museum, og tidligere har jeg fået undervisning i billedkunst hos Susanne Møberg (kunstmaler, forfatter og coach). Endvidere har jeg været på kursus hos billedkunstner Christina Kjelsmark.

Efter ca. 25 års arbejde i pengeinstitutter valgte jeg i efteråret 2018 at stoppe på arbejdsmarkedet, og det har givet mig ekstra tid til min hobby. Ved stranden finder jeg drivtømmer, sten og muslingeskaller, som jeg bruger til ophæng og sammen med keramikken.


Mette Kølbæk Christensen

Jeg er født i 1977 og opvokset i udkanten af Holstebro. Jeg har altid elsket at tegne og male, specielt dyr og natur. Det har været min måde at koble af på.

På trods af min glæde ved at tegne, faldt mit valg af uddannelse på Geologi - et fag hvor man virkeligt bliver draget ind i, hvor storslået vores verden er, både i stor skala og helt ned i mikroskala. Noget jeg også forsøger at inddrage i mine billeder.

Jeg har aldrig helt sluppet det at tegne, hverken på studiet, arbejdet eller i fritiden, men er først begyndt at tegne og male mere seriøst fra 2018.

Siden 2018 har jeg udstillet i flere kunstforeninger og deltaget på flere censurerede udstillinger:

  • Kunstforeningen Limfjordens Censurerede udstilling i 2018 og 2021,
  • Kunstforeningen Mississippis censurerede udstilling 2021, hvor jeg vandt publikumsprisen,
  • Filosoffens censurerede udstilling i forbindelse med HCA-festivalen 2021, hvor jeg vandt publikumsprisen.
  • Tørring Uldum Kunstforenings censurerede udstilling 2021.
  • Bjerringbro censurerede udstilling 2021.
  • Kunstforeningen Limfjordens påskeudstilling 2022
  • Udvalgt til bogen ”101 Kunstnere 22/23”

Mine billeder er primært figurative og naturalistiske, lige meget hvilket materiale jeg arbejder med. Som oftest arbejder jeg med akryl, akvarel, blyant eller som på denne udstilling med kuglepen. Jeg holder meget af detaljer, og jeg forsøger altid at finde på forskellige benspænd for mine værker - bl.a. at jeg kun at måtte bruge rød og blå kuglepen. Det er både sjovt at arbejde med, men det giver også et ret interessant udtryk.
Det, at blande det detaljerede, naturalistiske, tenderende til det fotorealistiske, med surrealistiske farver eller landskaber, synes jeg er virkeligt interessant og rummer uanede lag af muligheder, lidt som når man drømmer.

Se mere på Facebook: M.Kølbæk | Instagram: koelbaek.m | Hjemmeside: www.mettekoelbaek.dk

Har du spørgsmål, så kontakt